«Росіяни, ви здуріли?»: Білоруска обурена дитячою енциклопедією видавництва РФ без Білорусі (відео)

Російське видавництво «РОСМЭН» випустило дитячу енциклопедію, де на карті та в переліку країн немає Білорусі та «навіть Мінська». Є лише порожнє місце.

Відповідне відео з оглядом книги оприлюднила жінка з Білорусі у мережі Тік Ток, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Жінка з Білорусі продемонструвала книгу російського видавництва, яку подарували її дитині. Йдеться про дитячу енциклопедію, де на одній зі сторінок міститься перелік країн Європи. Саме там є лише одна згадка про Білорусь, хоча й саму назву країни написали з помилкою.

  • «Ось карти. Європа… По-перше, тут «Білорусія». По-друге, тут у списку чомусь навіть «Білорусії» немає», – обурюється жінка.

Але далі ще більш цікава сторінка. Виявляється, що Білорусі взагалі не існує і на тому місці, де має бути вказано країну, лише порожнеча. У списку європейських країн також жодної згадки. Навіть із помилками.

«Далі дивимось саму карту. Берлін, Варшава, Гданськ… Якийсь пробіл! Москва, Санкт-Петербург. Де хоча б Мінськ? Мінська немає. Росіяни, ви геть здуріли такі книги створювати?.. При цьому, я думала, що хоча б десь в Азії Мінськ буде… Але також – ні», – наголосила жінка.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.