У мережу потрапили понад 3 млрд логінів і паролів Gmail: перевірте себе в базах

Через витік даних у відкритий доступ користувачам поштових сервісів Gmail і Hotmail варто самостійно перевірити, чи немає їх даних в базі.

Про це повідомляє BGR, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Хакери оприлюднили понад три мільярди логінів і паролів користувачів поштових сервісів Gmail і Hotmail. Вони були отримані в результаті збору даних під час безлічі витоків.

Фахівці зазначають, що база даних має назву «Збірник безлічі зломів» (Compilation of Many Breaches) і вона містить близько 3,2 мільярда адресів електронної пошти з паролями для входу.

Вказується, що ці дані зібрані в тому числі з-за витоків даних користувачів сервісів Netflix і LinkedIn. Тож людей, які користуються вказаними сервісами, закликають самостійно перевірити базу на наявність своїх даних. Для цього потрібно ввести тільки свій email.

Крім того, власників електронних скриньок попереджають, що хакери можуть не тільки захопити пошту, а й займатися фішингом через прив’язані до аккаунту сервіси. Це потрібно для збору даних інших користувачів і продажу їх на чорному ринку.

Користувачам рекомендують включити двухфакторную аутентифікацію для акаунтів електронної пошти та оперативно поміняти пароль. Крім того, потрібно вчасно і регулярно змінювати його в подальшому. Також фахівці радять користуватися менеджером паролів для захисту інших акаунтів в інших онлайн-сервісах.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.