ВійнаНовиниРускій воєнний корабель

Понад 1000 боєзіткнень за добу відбулося на Бахмутському та Лиманському напрямках

На Бахмутському та Лиманському напрямках ворог здійснив понад 1000 обстрілів українських позицій.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказав речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий, передають Вчасні Новини.

Українські захисники продовжують утримувати ініціативу і знищили 119 окупантів.

«На Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують утримувати ініціативу, тиснути ворога. Хоча він пробує контратакувати. Цієї доби, зокрема, в районі Берківки. На цьому напрямку 406 разів ворог обстріляв нас різними типами артилерії, 12 боєзіткнень відбулося, 73 окупантів знищили, 156 поранили, двох взяли в полон», – розповів Череватий.

Він додав, що сили оборони підбили два ворожих танки, чотири БМП, РСЗВ «Град», легкий броньований артилерійський тягач, знищили два склади з боєприпасами і два БпЛА «Ланцет».

На Лиманському напрямку ворог атакував п’ять разів, здійснивши 607 артобстрілів.

«Ворог багато тижнів поспіль намагається бути там активним, атакує. За цю добу п’ять разів атакував, зокрема в районі Невського, Тернів, Білогорівки. 607 разів завдав різних артударів, сім авіаударів. 46 окупантів під час відбиття атак було знищено, 118 поранено», – зазначив речник.

Череватий також повідомив, що українськими силами знищено ворожий танк, три 120-міліметрових міномети, самохідний міномет «Тюльпан», два польових склади з боєприпасами, один контрбатарейний радар та п’ять автомобілів.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.