Війна на сході УкраїниДонецька областьНовини

Доба на Донеччині: ЗСУ мають успіх в районі Бахмута, армія рф поранила жителя Авдіївки

Упродовж минулої доби окупанти поранили жителя Авдіївки, про постраждалих в інших населених пунктах даних немає.

Сили оборони України продовжують ведення наступальних дій на Бахмутському напрямку та закріплюються на досягнутих рубежах. Водночас ворог не полишає спроб прорвати оборону ЗСУ на Куп’янському та Бахмутському напрямках.

За інформацією Донецької ОВА, російські війська обстріляли десятки населених пунктів регіону, поранили одного місцевого жителя.

На Волноваському напрямку пошкоджено 10 будинків у Новоукраїнці, зафіксовано 30 обстрілів Вугледара. У Шахтарському Великоновосілківської громади пошкоджено 18 будинків.

На Донецькому напрямку в Авдіївці 1 людина поранена, пошкоджено будинки на трьох вулицях. У Мар’їнській громаді під вогнем Красногорівка, Максимільянівка і Георгіївка. Курахівська громада зазнала 4 обстрілів: постраждали Курахове, Острівське і Степанівка.

На Горлівському напрямку пошкоджено 2 будинки: у Торецьку і Часовому Яру. Під обстрілами околиці Костянтинівської громади.

На Лисичанському напрямку у Торському Лиманської громади 1 будинок зруйновано і 1 пошкоджено.

За даними обласної поліції, минулої доби також постраждали від російських снарядів Очеретине, Карлівка та Предтечине. Окрім будинків росіяни минулої доби пошкодили щонайменше  5 господарських споруд, гараж та адмінбудівлю.

Ситуація уздовж лінії фронту на Донеччині

За даними Генштабу України, Сили оборони в ході наступальних дій мали частковий успіх в районах Бахмута, Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки Донецької області, завдають ворогу значних втрат у живій силі та техніці.

Водночас на Куп’янському та Бахмутському напрямках противник не полишає спроб прорвати оборону ЗСУ.  

Захисники стійко тримають оборону Мар’їнки, де протягом минулої доби противник здійснив 14 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках Сили оборони продовжують утримувати ініціативу, тиснути на ворога, проводити штурмові дії та відвойовувати нашу землю.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.