Донецька областьНовиниПодії

Затримано інформатора рф, який збирав дані про українських захисників у районі Слов’янська

Контррозвідники СБУ затримали інформатора спецслужб рф, який збирав розвіддані про місця базування українських захисників у районі Слов’янська.

Про це повідомляє Служба безпеки України, передають Вчасні Новини.

Найбільше ворога цікавила дислокація підрозділів Збройних Сил України, СБУ та Держприкордонслужби на прифронтовій території області. Для збору розвідданих фігурант обходив місто та прилеглі селища, де приховано фіксував позиції Сил оборони.

Отримані відомості російський інформатор дистанційно передавав агресору через двох «зв’язкових» на тимчасово окупованій території Донеччини. Ними виявились командир батальйону «Єнакієво-Дунайської бригади» та бойовик «мотострілкового полку» Південного військового округу зс рф.

Встановлено, що передачу розвідданих фігурант робив у виді голосових повідомлень через популярний месенджер. Він сподівався, що такий спосіб не приверне увагу правоохоронців. Контррозвідники СБУ затримали зловмисника за місцем його проживання.

Під час обшуку у нього виявлено мобільний телефон із доказами підривної діяльності на користь країни-агресора. Зловмиснику загрожує до 15 років тюрми.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.