МЗС: Україна відкрила кримінальне провадження і відкинула ультиматуми з Боснії

Україна відкрила кримінальну справу щодо ікони з Луганська. Саме ця ікона спочатку опинилася в Боснії й Герцеговині, а згодом була подарована голові МЗС Росії Сергієві Лаврову.

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко Балканській службі Радіо Свобода, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Офіс генерального прокурора України почав таке провадження за статтею про незаконне вивезення цієї ікони з України. МЗС відкидає ультиматуми з Боснії щодо умов її повернення.

У письмовій заяві Ніколенка йдеться про те, що ікона походить із території України, є беззаперечним фактом.

«Україна відкидає мову висування умов і ультиматумів із боку члена президентського органу Боснії і Герцеговини Милорада Додика», – заявив він.

За словами Ніколенка, Україна очікує, що влада Боснії і Герцеговини надасть допомогу в кримінальному розслідуванні з метою якнайшвидше повернути ікону до України «замість того, щоб перетворювати цю ікону на заручника внутрішньополітичної боротьби» в Боснії.

Нагадаємо. Раніше голова президії Боснії і Герцеговини Мілорад Додік пояснив, що Україна зможе повернути луганську ікону тільки у разі, якщо доведе, що шукала її.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.