Офіційно: МОН запровадило безкоштовні курси для молоді з ОРДЛО

Міністерство освіти і науки запровадило пілотний проєкт безоплатних підготовчих курсів для дітей, які мешкають на тимчасово окупованих територіях. Курси для молоді з ОРДЛО допоможуть залучити більше дітей до навчання у закладах освіти на вільній території України.

Про це повідомив очільник Міністерства освіти і науки Сергій Шкарлет у Телеграм-каналі, передають Вчасні Новини.

Подробиці. За словами Шкарлета, безкоштовні підготовчі курси для молоді з ОРДЛО стартують в межах реалізації ініціативи президента України Володимира Зеленського щодо сприяння молоді з тимчасово окупованих територій України при вступі до закладів вищої освіти.

Пілотний проєкт можна знайти, перейшовши за посиланням https://www.google.com/url?q=https://mon.gov.ua/ua/npa/pro-zaprovadzhennya-pilotnogo-proyektu-pidgotovchih-kursiv&sa=D&source=editors&ust=1613382210680000&usg=AOvVaw1rLV0RDx52YBv47_9ZS_7r.  .

«Ми прагнемо залучити якомога більше дітей, які завершили навчання в закладах загальної середньої освіти на тимчасово окупованій території після квітня 2014 року, до навчання в Україні», – написав Шкарлет.

Він зазначив, що пілотний проєкт діятиме протягом 2021-2022 років у дев’яти закладах вищої освіти.

«У цих ЗВО розташовані освітні центри (https://www.google.com/url?q=https://dostupnaosvita.com.ua/centers/perelik-osvitnih-centriv-2020&sa=D&source=editors&ust=1613382540424000&usg=AOvVaw2nH8UGxLOmbiEF0Z3Bk-WH) «Донбас-Україна» і «Крим-Україна», які допомагатимуть вступникам з ТОТ подавати необхідні документи для навчання на підготовчих курсах», – написав очільник МОН.

Отримати консультацію також можна і за телефоном Урядової гарячої лінії 0 800 504 425.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.