Донецька областьЕвакуаціяНовини

Жителів Донеччини закликають евакуюватися

Станом на початок жовтня в Донецькій області станом перебувають 40 576 дітей. Обласна військова адміністрація заявляє про загострення ситуації та закликає жителів, особливо населених пунктів, розташованих вздовж лінії зіткнення, евакуюватись.

Про це на брифінгу сказав в. о. начальника Донецької ОВА Ігор Мороз, передають Вчасні Новини.

Також готується обов’язкова евакуація дітей з Торецької, де лишаються майже 240 дітей, та Мар’їнської громад — Катеринівка, Єлизаветівка, перебувають 19 дітей.

«Примусово виселити людей з області ми не можемо. В Авдіївці залишаються півтори тисячі жителів без світла, газу, води. Найбільше потерпають від обстрілів Торецька, Мар’їнська, Курахівська, Авдіївська, Часовоярська, Вугледарська, Краматорська, Костянтинівська громади», — розповів Ігор Мороз.

В рамках обов’язкової евакуації з 7 квітня в примусовий спосіб із батьками евакуювали 524 дитини станом на початок жовтня. Були випадки, коли сім’ї приховували дітей, зокрема, у Бахмуті.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.