ВідновленняДонецька областьНовини

146 мешканцям Слов’янська відмовили у компенсації за зруйноване житло

146 мешканців Слов’янської громади отримали відмову у наданні компенсації за зруйноване житло за програмою «єВідновлення». Найчастіше відмовляли через зруйновані місця загального користування — підʼїзди, сходи тощо.

Водночас з місцевого бюджету виділили 25 мільйонів гривень на відновлення трьох зруйнованих багатоповерхівок.

Про це повідомляють Вчасні Новини з посиланням на начальника МВА Вадим Лях.

«У цьому випадку (зруйновані місця загального користування – ред.) закон регламентує спочатку відновити саме їх, в потім вже мешканці можуть звертатися за відшкодуванням до програми «єВідновлення». На сьогодні у Словʼянську таких будинків шість. На їхнє відновлення потрібно приблизно 150 млн грн. На жаль, у місцевому бюджеті таких коштів у повному обсязі немає», — зазначив Лях.

Згідно з постановою Кабміну подаватися на програми компенсації ліквідації наслідків збройної агресії коштами державного фонду мають право ті громади, які розташовані у 30 і більше кілометрах від зони бойових дій. У Словʼянську ця відстань є меншою.

За словами начальника МВА, у цьому році із місцевого бюджету виділили 25 мільйонів гривень на відбудову трьох будинків за адресами:

  • вул. Лозановича, 20,
  • вул. Поштова, 12,
  • пров. Виноградний, 3.

«По інших обʼєктах шукаємо фінансування та сподіваємося на ЗСУ. Адже, якщо лінія фронту відсунеться, кошти держфонду для Словʼянської громади стануть доступними», — розказав Вадим Лях.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.