ВійнаВійна в УкраїніНовини

НАТО не буде закривати небо над Україною, але надасть системи захисту

НАТО допоможе Україні створити багаторівневу систему ППО, але не буде створювати безпольотну зону, бо не хоче подальшої ескалації.

Проти закриття неба над Україною, зокрема виступила Німеччина. Представник пресслужби федерального уряду ФРН Вольфганг Бюхнер зауважив, що Альянс не хоче ризикувати.

«Створення безпольотної зони створює ризик безпосереднього конфлікту між НАТО і росією. А всі союзники поділяють думку, що хочуть не допустити подальшої ескалації війни в Україні»

Під час пресконференції в Брюсселі за підсумками зустрічі Північноатлантичної ради з приводу вчорашніх вибухів у Польщі генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг Столтенберг заявив про збільшення підтримки України.

«Ми мобілізуємо додаткову підтримку у різних системах захисту. НАТО надає системи для боротьби з дронами. Потрібні різноманітні системи, щоб забезпечити захист від крилатих ракет, балістичних ракет і дронів. Ми маємо створити багаторівневу систему протиповітряної оборони в Україні, і саме у цьому зараз союзники надають допомогу різними шляхами», – сказав він.

Столтенберг нагадав, що сьогодні відбудеться зустріч Контактної групи по Україні, під час якої союзники по НАТО та країни-партнери продовжать координацію зусиль у наданні військової допомоги Україні.

Протягом останнього часу ці зусилля були зосереджені на системах протиповітряної оборони, особливо після того, як росія розпочала атаки проти українських міст і цивільної інфраструктури кілька тижнів тому.

Нагадаємо, що вчора, 15 листопада, росія завдала масованого ракетного удару по містах і селищах України та продовжила цілеспрямовані спроби знищити об’єкти критично важливої цивільної інфраструктури.

У Польщі, на території Грубешівського повіту Люблінського воєводства сталися вибухи, в результаті яких загинули дві людини. Розслідування цього інциденту триває.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.