Події

Кабмін поклав на "Український національний центр розвитку миру" функції Національного інформбюро відповідно до Женевської конвенції

Кабінет міністрів визначив “Український національний центр розвитку миру”, виконувачем функцій Національного інформаційного бюро відповідно до Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

Відповідно до розпорядження 228 від 17 березня, з метою виконання зобов’язань України в галузі міжнародного гуманітарного права, уряд визначив, що державне підприємство “Український національний центр розвитку миру”, яке входить до сфери управління Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, виконує функції Національного інформаційного бюро відповідно до Женевської конвенції про поводження з військовополоненими від 12 серпня 1949 року.

Мінреінтеграції доручено забезпечити виконання державним підприємством функцій Національного інформаційного бюро щодо військовополонених, які утримуються з 24 лютого 2022 року.

Міністерству закордонних справ доручено повідомити Міжнародний комітет Червоного Хреста про виконання державним підприємством функцій Національного інформбюро.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.