Події

Єврокомісія надасть думку щодо можливості України набути статусу кандидата в члени ЄС до кінця червня – Мішель

Єврокомісія надасть думку щодо можливості України набути статусу кандидата в члени ЄС до кінця червня, після чого Європейська рада зможе розпочати дискусію з цього питання, повідомив президент Європейської ради Шарль Мішель.

“Ми матимемо думку Комісії до кінця червня. І це буде моєю відповідальністю оцінити, коли я зможу поставити це питання до порядку денного Європейської ради, щоб переконатися, що ми маємо політичну дискусію, діалог, щоб досягти прогресу на цьому шляху. Але я хочу сказати, що я відчуваю дуже сильну підтримку, щоб переконатися, що ми можемо надати конкретну підтримку Україні у вашому виборі на шляху до ЄС у вашому майбутньому”, – сказав Мішель на пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським у Києві в середу.

Він наголосив, що Україна щодня демонструє відданість демократичним принципам, свободам.

“Ви боретесь не лише за майбутнє дітей України. Ми знаємо, що ви боретеся за європейські фундаментальні принципи та цінності”, – наголосив Мішель.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.