Події

Необхідна розробка класифікатора руйнувань, спричинених війною, – мер Бучі

Для оперативного вирішення проблем людей, котрі залишилися без даху над головою, необхідна розробка класифікатора руйнувань, вважає бучанський міський голова Анатолій Федорук.

Таку думку Федорук висловив за підсумками оперативної наради, яку провів президент України Володимир Зеленський у суботу, 16 квітня.

“Разом з архітекторами, Мінінфраструктурою та місцевою владою зараз напрацьовуються варіанти вирішення проблем, які принесла війна. Відновлення роботи водо- та газопостачання у всіх населених пунктах Бучанської громади, подання електроенергії не лише до лікарні, гуманітарного штабу, пожежної та поліцейської частини, а й у квартири – це одні з найактуальніших на сьогодні”, – написав він у фейсбуці.

Мер Бучі зазначив, що наступний гострий блок питань – завершення робіт з обстеження зруйнованого житла, соціальних і промислових об’єктів, налагодження роботи з ремонтів там, де це можливо, з одночасним пошуком варіантів для оперативного вирішення проблем людей, які залишилися без даху над головою.

“Ідеться про створення інструменту для органів місцевого самоврядування, державної влади, громадськості, який допоможе класифікувати руйнування, спричинені війною, відповідно до критеріїв, визначених на законодавчому рівні, з використанням сучасних технологій”, – наголосив Федорук.

На його думку, кількісні та якісні показники мають враховувати різноманітні аспекти життєдіяльності громад – від стану інфраструктури до екології, економіки, демографічної ситуації.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.