Події

Російські окупанти накопичили значні запаси боєприпасів – Генштаб ЗСУ

Російські окупанти продовжують переміщення особового складу на територію України, накопичено значні запаси боєприпасів, повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

“Триває переміщення російських підрозділів на територію України з Курської, Брянської та Воронезької областей. Підрозділи збройних сил російської федерації, що перебувають на українській території, мають значні проблеми із забезпеченням. Водночас, змогли накопичити значні запаси боєприпасів”, – сказано у зведенні на сторінці в Фейсбук.

Наголошується, що в підрозділах окупантів, що знаходяться на лінії безпосереднього зіткнення, росте невдоволення особового складу, морально-психологічний стан залишається на низькому рівні. Російські військовослужбовці постійно скаржаться на відсутність ротації, техніку, яка постійно виходить з ладу, якість пального, що постачається та харчування.

На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не проводив. Певні підрозділи збройних сил республіки продовжують виконувати завдання щодо прикриття українсько-білоруського кордону на територіях Брестської та Гомельської областей.

На Сіверському напрямку зберігається ймовірність ракетних ударів та артилерійських обстрілів з території Російської Федерації по об’єктах військової та цивільної інфраструктури у Чернігівській та Сумській областях.

На Слобожанському напрямку змін у складі та положенні сил противника не зазначається. Окупанти продовжують часткове блокування міста Харкова та обстріли його житлових районів.

На Донецькому та Таврійському напрямках ворог продовжував завдавати авіаційних ударів по Маріуполю. Проводив штурмові дії у районі морського порту.

Триває підготовка підрозділів 810 та 155 окремих бригад морської піхоти до проведення десантної морської операції. Інформація зараз уточнюється.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля ворог зосереджує на утриманні позицій. За наявною інформацією в невизнаній Придністровській Молдавській Республіці, за участю представників федеральної служби безпеки Російської Федерації, була проведена перевірка боєздатності 1-ї, 2-ї та 3-ї окремих мотострілецьких бригад збройних формувань ПМР. Перевірені підрозділи готові до ведення бойових дій.

На тимчасово зайнятих окупантами територіях продовжується мародерство та насильницькі дії з боку російських військовослужбовців стосовно цивільного населення. Ці дії заохочуються їхнім військовим командуванням.

“На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито десять атак ворога, знищено п’ятнадцять танків, двадцять чотири одиниці броньованої та десять одиниць автомобільної техніки, а також три артилерійські системи противника. Угрупуванням Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу вражено тринадцять повітряних цілей один літак, один гелікоптер, п’ять БПЛА і шість крилатих ракет”, – сказано у зведенні.

Джерело: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.