Війна в УкраїніВійна на сході УкраїниНовини

Доба на Донеччині: окупанти обстрілюють житлові райони та поранили чотирьох цивільних

Протягом 16 липня на Донеччині не припинялись обстріли. Ворог обстрілював житлові будинки та робив спроби наступу.

Внаслідок російських обстрілів постраждали четверо людей. Це жителі: Краматорська, Плещіївки та Золотої Ниви.

Генштаб ЗСУ повідомив про ситуацію на Донеччині протягом минулої доби:

  • на Куп’янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону. Протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії південніше Масютівки Харківської області. Завдав авіаційного удару в районі Кислівки. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Кам’янка, Новомлинськ, Дворічна, Куп’янськ та Кислівка  Харківської області.
  • на Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії східніше Веселого Донецької області. Завдав авіаційних ударів в районах Білогорівки Луганської області та Сіверська на Донеччині. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Спірне і Роздолівка – Донецької.
  • на Бахмутському напрямку наші захисники успішно відбили усі ворожі атаки в районах Оріхово-Василівки, Григорівки та Іванівського. Також, противник здійснив спроби відновити втрачене положення північно-західніше Курдюмівки, успіху не мав. Завдав авіаційних ударів в районах Північного та Нью-Йорка Донецької  області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Васюківка, Богданівка, Часів Яр, Біла Гора та Дружба на Донеччині.
  • на Авдіївському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі міста Авдіївка. У той же час, ворог здійснив артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів, зокрема, постраждали Авдіївка, Первомайське та Невельське Донецької області.
  • на Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки. Противник здійснив обстріли понад 10 населених пунктів, серед них Красногорівка, Мар’їнка та Георгіївка Донецької області.
  • на Шахтарському напрямку, у північній частині Старомайорського Донецької області, противник здійснив невдалі спроби відновлення втраченого положення. Завдав авіаційних ударів в районах Новомихайлівки, Времівки, Благодатного та Макарівки Донецької області. Обстріляв населені пункти Парасковіївка, Новомихайлівка, Вугледар, Золота Нива, Велика Новосілка та Благодатне.

За минулу добу ворог завдав 11 ракетних та 49 авіаційних ударів, здійснив 48 обстрілів із РСЗВ.

ЗСУ, у свою чергу, просуваються на Мелітопольському та Бердянському напрямах.

Авіація Сил оборони завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, один з яких – по ЗРК противника.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили район зосередження живої сили, 20 артзасобів на вогневих позиціях, 2 засоби ППО та 2 станції РЕБ окупантів.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.