НовиниПолітика

Арахамія попередив регіони щодо закупівель: можемо внести обмеження

Голова фракції «Слуга народу» заявив, що регіональна влада повинна припинити витрачати державні кошти на закупівлю товарів та послуг, які не є пріоритетними під час війни. Парламент може обмежити їх використання.

Про це повідомляють Вчасні Новини з посиланням на Телеграм голови фракції «Слуга народу» Давида Арахамії.

Він звернувся до очільників міст, чиновників місцевого самоврядування та всіх інших осіб, відповідальних за процедури закупівель у нашій державі, «незалежно від політичного забарвлення». Та зазначив, що у суспільстві назріває дуже серйозне невдоволення діями місцевої влади українських міст.

«Пов’язано це з пріоритетами, які ви обираєте під час здійснення закупівель. Усі ці історії про барабани, стадіони, люксові овочерізки, перекладання бруківки, там, де вона не в такому жахливому стані, значною мірою дестабілізують суспільство, яке живе непростим життям, примудряючись не просто виживати, але ще й волонтерити, донатити на армію та зберігати оптимістичний погляд на майбутнє», – написав він.

Арахамія додав, що уряд також отримує сигнали з фронту — «наші захисники просто шоковані цими новинами».

Він зазначив, що в парламенті вже ведеться активне обговорювання ідеї обмеження розпорядження цими коштами.

«Зупиняє нас лише те, що ми знаємо: коли ми це зробимо, ви почнете голосно кричати про «напад на децентралізацію», що «влада атакує місцеве самоврядування» та поширювати інші схожі меседжі», – наголосив він.

Арахамія також заявив, що це «останнє попередження». І у разі, якщо місцева влада не припинить витрачати кошти «на предмети не першої необхідності, на те, що аж ніяк не наближає нас до перемоги, то парламент внесе законодавчі обмеження на період воєнного стану».

До речі…

Державний канал «Дом» виділив 14 мільйонів гривень на комедійні серіали у новорічному стилі. Про це повідомляється в системі «Прозоро».

Фірма «Ріки-Тікі-Таві» за 10 млн грн має створити серіал у жанрі новорічної комедії під робочою назвою «Санаторій Незабудка». Йдеться про 4 серії по 46 хвилин. Режисер, сценарист та мова невідомі.

Фірма Ай Кью за 4 млн грн має створити серіал у жанрі різдвяної комедії під робочою назвою «Позивний Санта». Йдеться про 2 серії по 46 хвилин. Режисер, сценарист та мова теж невідомі.

Зазначимо, що телеканал «Дом» утримується на гроші українських платників податків.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.