CуспільствоВійна в УкраїніНовиниРускій воєнний корабель

У полоні рф перебувають понад 4 тисячі українців

Щонайменше 4337 українців перебувають у російському полоні. Ідеться як про військових, так і про цивільних громадян України.

Про це повідомляє Мінреінтеграції за підсумками наради щодо роботи Комісії з встановлення факту полону, передають Вчасні Новини.

На сьогодні проведено 8 засідань Комісії. За їх результатами встановлено факт позбавлення волі щодо 4337 осіб (3574 військових та 763 цивільних). 

За результатами засідань Комісії відповідні дані вносяться до Єдиного реєстру осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України. Адміністратором цього Реєстру визначено Національне інформаційне бюро, яке належить до сфери управління Мінреінтеграції.

Зазначається також, що Мінреінтеграції здійснює виплати одноразової та щорічної державної грошової допомоги. Таким чином, з початку поточного року вже виплачено 422 мільйони гривень звільненим з полону, а також родинам військовополонених, цивільних заручників і політвʼязнів. 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.