Експерт розповів, як отримати субсидію на електроенергію

Для опалення домівок майже третина українських домогосподарств використовує не газ, а електроенергію.

Про порядок надання субсидій на електроенергію розповів провідний експерт енергетичних програм Центру Разумкова Максим Білявський в ефірі телеканалу «Україна 24», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Раніше стало відомо, що Міністерство соціальної політики доручило облдержадміністраціям розглянути питання надання субсидії громадянам, які використовують електроенергію для індивідуального опалення.

За словами експерта, отримати субсидію можна лише після того, як буде представлено технічні документи, які підтверджують право на електричне опалювання.

«Для отримання такої субсидії потрібно технічне підтвердження обладнання, яке використовує електроенергію для опалення. Коли громадяни або споживачі встановлювали таке обладнання, вони брали технічні умови на підключення такого обладнання до електромережі будинку. За наявності технічних умов або документа, який засвідчує збільшення потужності підключення, будуть надані субсидії», – повідомив Білявський.

За його словами, в цілому в Україні близько 30% домогосподарств, або 450 тис., використовують електроенергію для виробництва теплової енергії.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.