Події

Розпочато розслідування за фактом загибелі співробітника ДСНС під час обстрілу ринку в Харкові – прокуратура

Слідчі СВ УСБУ у Харківській області під процесуальним керівництвом облпрокуратури розпочали розслідування за фактом загибелі співробітника ДСНС під час обстрілу ринку “Барабашово”.

“За даними слідства, 17 березня 2022 року близько 13 години військовослужбовці ЗС РФ здійснили артилерійський обстріл торговельних павільйонів на ринку, розташованому в Київському районі Харкова. Встановлено, що при гасінні пожежі в результаті нового артилерійського обстрілу загинув пожежний-рятівник ГУ ДСНС України”, – повідомляє прес-служба Харківської облпрокуратури.

Кримінальне провадження розслідується за ч.2 ст.438 (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством) КК України.

Як повідомлялося раніше, 17 березня в результаті чергового обстрілу ворожі ракети влучили в один із найбільших торговельних центрів Харкова, зайнялися торговельні павільйони в різних місцях ринку. Під час гасіння пожежі на території ринку внаслідок артилерійського обстрілу загинув співробітник ДСНС і ще один отримав поранення.

Станом на 19.00 17 березня внаслідок пожежі на території ринку (на всій площі) сталося поширення вогню на приватні житлові будинки (кількість уточнюється). До гасіння залучено близько 70 осіб та 21 од. техніки ДСНС.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.