Донецька областьЕкономікаНовини

Рибна галузь Донеччини внаслідок війни втратила 37,4 млн. грн

Рибне господарство області зазнало мільйонних збитків через знищення майна та інфраструктури. Про це говорили під час засідання робочої групи з розробки Програми розвитку рибного господарства.

Про це розповів в. о. голови Донецької ОВА Ігор Мороз, передають Вчасні Новини.

«За оперативними даними збитки в галузі рибного господарства області складають 37,4 млн.грн. Але вже сьогодні розглядаємо питання щодо відновлення та подальшого розвитку аквакультури на території області. Адже аквакультура – це не тільки вирощування риби, це зайнятість населення, диференціація бізнесу та нові технології. Цей сектор виробництва продуктів харчування буде відігравати значну роль у забезпеченні продовольчої безпеки  регіону», – сказав Ігор Мороз.

Також обговорили питання надання в оренду земельних ділянок разом з водними об’єктами та проведення паспортизації і встановлення режимів роботи площинних водних об’єктів. До початку повномасштабного вторгнення на підконтрольній Україні території Донецької області знаходилось 1622 водних об’єктів – водосховища, ставки, озера. Практично у кожній громаді є десятки водойм і цей потенціал потрібно використовувати.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.