8 тисяч та виплати з місцевого бюджету: Зеленський закликав малий бізнес подавати заявки

Розпочалася реєстрація заявок на отримання державної допомоги для фізичних осіб – підприємців і найманих працівників у «червоних зонах».

Про це йдеться на сайті Президента України, передають Вчасні Новини.

Подробиці. На Єдиному порталі державних послуг «Дія» розпочалася реєстрація заявок на отримання державної допомоги для фізичних осіб – підприємців і найманих працівників, які були змушені припинити свою діяльність у зв’язку з посиленням карантинних обмежень через поширення коронавірусу.

Малі підприємці та їхні працівники, які перебувають у «червоних» карантинних зонах та діяльність яких постраждала від запроваджених обмежень, мають право на отримання допомоги. Після реєстрації через мобільний додаток або Єдиний портал державних послуг «Дія» вони отримають з Державного бюджету України одноразову матеріальну виплату у розмірі 8 тисяч гривень.

Крім того, у разі, якщо орган місцевого самоврядування ухвалить відповідне рішення, вказані особи можуть додатково одержати виплати з місцевих бюджетів,.

Зазначається, що станом на сьогодні відповідні заявки подали вже близько 100 тис.

Президент закликав громадян активніше реєструвати звернення на порталі задля того, щоб уже цього місяця отримати фінансову допомогу від держави.

«Подавши заявку через «Дію», люди зможуть отримати по 8 тисяч гривень прямої грошової допомоги з держбюджету. Також закликаю місцеву владу не стояти осторонь і допомогти своїм підприємцям із місцевих бюджетів. Адже йдеться про робочі місця саме у ваших громадах», – зазначив Володимир Зеленський.

За словами міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, послугу можна отримати у кілька кліків на порталі чи в застосунку «Дія».

«Ми зробили сервіс максимально автоматизованим, заощаджуючи час українців та дбаючи про безпеку кожного», – сказав Михайло Федоров.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.