Маріонетки РФ в ОРДО заявили, що новий обмін полоненими неможливий

Підконтрольна Росії «влада» ОРДО заявляє про неможливість нового обміну полоненими. Тож пропозиція Мендель щодо хорошого приводу активізувати процес до Великодня не знайшла відгуку.

Про це заявила так звана «омбудсменка «ДНР» Дар’я Морозова, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Представниця окупаційної влади ОРДО прокоментувала слова прессекретаря президента України Володимира Зеленського Юлії Мендель, яка заявила, що необхідно активізувати процес обміну утримуваними особами на Донбасі. Чудовим приводом для цього Мендель назвала майбутнє свято Великдень, яке цьогоріч відзначається 2 травня.

Морозова запевнила, що обміну не буде, поки Київ не проведе повне процесуальне очищення бойовиків, яких обміняли раніше. Крім того, вона не вважає, що саме вони блокують питання обміну утримуваними особами й стандартно намагається перекрутити заяви України. Так звана «омбудсменка» нагадала про заяву Арестовича щодо передачі окупантам списків полонених і вважає, що це чомусь суперечить словам Мендель про бажання України провести обмін до Великодня, оскільки не було процесуального «очищення» 50 бойовиків.

«Вся ця інформаційна плутанина і відсутність єдиної медійної позиції з питання обміну утримуваними особами свідчить лише про одне – об’єктивних причин для затягування процесуального «очищення» не існує», – ділиться висновком Морозова.

Тобто, маріонетки Кремля вчергове намагаються свою провину перекласти на Україну, при цьому тиснуть на болючі місця тих, хто чекає своїх родичів з полону по обидві сторони.

«Київ навмисно блокує найважливішу гуманітарну тему, сподіваючись отримати політичні дивіденди», – сказала вона, не додавши, що саме Кремль зазвичай приймає рішення.

Нагадаємо. Раніше прессекретарка президента України Володимира Зеленського заявила, що наразі процес обміну полоненими заблоковано, але висловила сподівання щодо можливості провести його до Великодня.

«Загалом, звичайно ж, є дуже багато пунктів, які потрібно виконати. І один із дуже важливих – це те, що було розпочато у 2019 році, але той процес, який зараз, на жаль, заблоковано, – це процес обміну «всіх на всіх». Теж домовленість дуже важлива. Давайте згадаємо, що незабаром Великдень, це гарний такий привід для того, щоб, можливо, активізувати процес обміну», – сказала Мендель в ефірі телеканала «Дом».

Останній раз обмін полоненими в Донбасі пройшов рік тому, у квітні 2020 року.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.