Події

Дві третини пожеж у результаті ворожих обстрілів за добу сталися в Московському районі Харкова

Минулої доби рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 29 оперативних виїздів, 17 з яких – на ліквідацію пожеж, зокрема 13 пожеж, спричинених ворожими обстрілами.

“Найбільше постраждав Московський район Харкова, де горіли приватні будинки, квартири, автомобілі та торговельні павільйони. Загалом там виникло 8 із 13 таких (викликаних обстрілами – ІФ) пожеж”, – повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Харківській області.

Найбільша за площею пожежа через обстріл сталася о 2:45. Горіли торговельні павільйони у Московському районі Харкова. Вогонь охопив близько 1500 кв. м. До його гасіння було залучено 17 пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС. О 4:24 пожежу вдалося локалізувати. Наразі тривають заходи щодо остаточної ліквідації окремих осередків горіння.

Також у тому ж самому районі в результаті обстрілу о 2:44 спалахнули 3 квартири у житловій 16-поверхівці. На ліквідацію вогню було направлено 5 рятувальних підрозділів ДСНС. Під час розвідки рятувальники виявили у будинку 4 людей, серед них дитину. Їх негайно евакуювали у безпечне місце.

По 2 пожежі від ворожих обстрілів сталося у Київському та Немишлянському районах Харкова, а також 1 у Ізюмському районі області.

Крім того, рятувальники 4 рази виїжджали на гасіння пожеж, що виникли з причин, не пов’язаних із обстрілами, 1 раз – на розбір завалів, 1 – на обстеження місця влучення снаряда та проведення аварійно-рятувальних робіт, 1 – на допомогу населенню, 1 – на допомогу населенню; чергування, 8 – на інші виїзди.

Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби знешкодили 13 боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.