Події

На донецькому та таврійському напрямах ворог готується до подальших наступальних дій у напрямку Лимана та виходу на Слов'янськ

На донецькому та таврійському напрямах противник розвідує маршрути висування та готується до подальших наступальних дій у напрямку населеного пункту Лиман та виходу на Слов’янськ, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

“Ворог намагається продовжувати наступ у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над Донецькою та Луганською областями. Противник активізував застосування оперативно-тактичної авіації та ведення повітряної розвідки. Завдає систематичних авіаційних ударів по військових та цивільних об’єктах, зокрема застосовує літаки дальньої авіації”, – йдеться в повідомленні у фейсбуці.

Зокрема, на донецькому та таврійському напрямах російські війська здійснюють підготовку до наступу в напрямку Лимана та виходу на Слов’янськ із північного сходу. Ворог продовжує нарощувати угруповання військ на зазначеному напрямку.

Зокрема, з території Російської Федерації переміщено підрозділи зі складу 90-ї танкової дивізії, 41-ї загальновійськової армії та 232-ї реактивної артилерійської бригади Центрального військового округу. Водночас батальйонна тактична група зі складу 150-ї мотострілецької дивізії втратила боєздатність та виведена в район відновлення.

“Ворог намагався закріпитися в західній та північно-західній частинах Рубіжного. Зазнав невдачі. Здійснював штурмові дії у напрямку Новотошківського, успіху не мав. Російські окупанти проводять штурмові дії в районі населеного пункту Попасна”, – йдеться в повідомленні.

Авіаційні удари противника по інфраструктурі Маріуполя тривають, ворог вдається до штурмових дій у районі морського порту та заводу “Азовсталь”.

Крім того, на запорізькому напрямку, за підтримки вогню артилерії, противник відновив наступ на напрямку н. п. Темирівка.

“На волинському та поліському напрямках ворог активних дій не проводив. Зберігається ймовірність ракетних ударів підрозділами повітряно-космічних сил збройних сил Росії по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на території нашої держави з використанням аеродромної мережі та повітряного простору Республіки Білорусь”, – зазначили у ЗСУ.

На слобожанському напрямку окупанти посилюють угруповання армійської авіації поблизу кордону України. На території Бєлгородської області завершено обладнання вертолітних злітно-посадкових майданчиків, де зосереджено понад 90 ударних і багатоцільових гелікоптерів.

У районі Дібровного противник проводив наступальні дії, що мають частковий успіх. У районі населеного пункту Стара Гнилиця наступ успіху не мав, у результаті вогневого ураження ворог зазнав втрат та відійшов. Також не вдалася спроба взяття під контроль населеного пункту Довгеньке. Як особливість відзначено дії ворога на зазначеному напрямку у військовій формі українського зразка.

“Триває перекидання додаткових підрозділів окупантів. На залізничній станції Куп’янськ-Сортувальний зафіксовано розвантаження ешелону з озброєнням та військовою технікою та переміщення артилерійських підрозділів”, – повідомили у Генштабі.

На південнобузькому напрямку артилерійські підрозділи ворога вели вогонь по позиціях українських підрозділів. Ворог намагався продовжити ведення штурмових дій у напрямку населеного пункту Олександрівка, успіху не мав.

“Ознак підготовки озброєних формувань так званої придністровсько-молдавської республіки до участі у збройній агресії проти України не виявлено. Водночас не виключається залучення силових структур зазначеного невизнаного державного утворення до ведення диверсійно-терористичної діяльності на території нашої держави”, – наголосили у ЗСУ.

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.