Події

Зеленський і Мішель обговорили посилення санкційного тиску на Росію

Президент України Володимир Зеленський обговорив із президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем під час його візиту до Києва посилення санкційного тиску на Росію.

“Сьогодні ми обговорили напрям, де ЄС може нам ще більше допомогти, щоб зупинити цю варварську війну проти нашого мирного населення. Перше – максимальне посилення санкційного тиску. Хочеться зробити все, щоб позбавити РФ можливості фінансувати цю ганебну війну”, – сказав Зеленський на брифінгу з президентом Європейської Ради у Києві.

Глава держави подякував особисто Шарлю Мішелю та всьому Європейському Союзу за введені раніше п’ять санкційних пакетів проти РФ, при цьому зазначивши, що їх недостатньо, щоб зупинити фінансування Росією війни.

“На жаль, деякі речі, ми вважаємо, не доведені до кінця цими санкціями, і потрібно їх детальніше розібрати і все-таки запровадити. Все-таки ще трохи недостатньо, щоб зупинити фінансування цієї війни з боку РФ”, – сказав президент.

За словами Зеленського, в Україні чекають якнайшвидшого ухвалення ЄС шостого санкційного пакета проти РФ.

“Ми закликаємо до повного енергетичного ембарго, включно з імпортом нафти і газу. Нафта повинна точно увійти до шостого пакета. Без неї, ми вважаємо, що пакет не буде потужним. Він буде порожнім. Потрібно нарешті включити всі російські банки до списку тих банків, які відключають від SWIFT. Зокрема Сбербанк і Газпромбанк. І потрібно поставити крапку в цьому напряму санкційної політики. Необхідно заблокувати рахунки всіх російських державних компаній, спрямувавши їхні кошти на відновлення України”, – наголосив він.

“Кожен російський держслужбовець, їхні сім’ї мають відчути на собі силу санкцій та наслідки їхньої особистої підтримки війни проти України”, – додав Зеленський.

Він також подякував європейським партнерам за вагомий внесок у підтримку оборонних можливостей України. “Вдячний за виділення 1,5 млрд євро в рамках Європейського фонду миру на фінансування воєнних потреб ЗСУ. Ми домовилися максимально ефективно використати ці кошти, щоб Україна отримувала те озброєння, яке їй потрібне саме зараз”, – сказав президент.

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.