«Повністю неадекватні»: Республіканці обурені позицією Байдена в питанні протидії «Північному потоку-2»

Сенатори-республіканці в Конгресі США розкритикували позицію адміністрації президента Сполучених Штатів Джо Байдена в питанні про будівництво газопроводу «Північний потік -2».

Про це повідомило видання The Wall Street Journal, передає Еспрессо.

Подробиці. Раніше адміністрація попереднього президента США Дональда Трампа послідовно проводила політику жорсткої протидії спорудженню «Північного потоку-2». Це призвело до повної заморозки проекту у грудні 2019 року. Сьогодні сенатори-республіканці обурені позицією адміністрації Джо Байдена у питанні протидії будівництву «Північного потоку-2».

«Уряд Байдена посилає сигнали про свою готовність дозволити будівництво газопроводу, що буде мати катастрофічні наслідки для американської національної безпеки і для енергобезпеки наших європейських союзників», – заявив сенатор Тед Круз.

Саме Круз був одним з найактивніших комунікаторів, що брав участь у блокуванні будівництва газопроводу. Зараз його критику викликало повідомлення Держдепартаменту Конгресу, де названі компанії, проти яких можуть бути введені санкції за участь в будівництві газопроводу. Він, а також сенатор Джима Річа і член комітету палати представників з іноземних справ Майкл Маккола заявив, що надані пропозиції «повністю неадекватні». Крім того, вони не відповідають наміру Конгресу запобігти введенню в стрій «Північного потоку – 2».

Як вказує Wall Street Journal, в документі йдеться тільки про порушення обмежувальних заходів США трубоукладачем «Фортуна» і його власником «КВТ-РУС» і введення проти них санкцій. Водночас судно і зазначена компанія вже знаходяться в списках американських обмежень за іншими статтями. При цьому у документі не йдеться про нові санкції проти будь-яких російських, німецьких чи інших європейських компаній, які причетні до проєкту.

На даний час інформацію не підтвердили ні Білий дім, ні Держдепартамент. Документ також поки що не опублікований.

Варто зазначити, що адміністрація США не хоче загострювати стосунки з Берліном. Тож від моменту інаугурації демократа Джозефа Байдена у ЗМІ почала поступати інформація про наміри нової адміністрації знизити рівень протидії спорудженню «Північного потоку-2» аж до зняття з нього санкцій.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.