Події

У посольстві Японії назвали рішення РФ припинити переговори щодо мирного договору "абсолютно неприйнятним"

У посольстві Японії в Москві заявили, що рішення Росії призупинити переговори про укладання мирного договору є “сумним та неприйнятним”.

“Рішення не продовжувати переговори в односторонньому порядку з боку Росії є вкрай сумним та абсолютно неприйнятним”, – сказали “Інтерфаксу” в посольстві.

У дипмісії наголосили, що призупинення російською стороною роботи щодо спільної господарської діяльності на південних Курилах “є сильною зневагою почуттів колишніх жителів островів та їхніх сімей”.

“Історія розгляду питання спільної господарської діяльності на чотирьох північних островах (японське найменування південних Курильських островів – ІФ), заснована на домовленості у 2016 році між прем’єр-міністром Абе та президентом Путіним. Це рішення російської сторони є абсолютно неприйнятним для японської сторони”, – додали у посольстві.

Там додали, що Японія вважає неприйнятною російську агресію в Україні і “виражає категоричний протест проти оголошення в односторонньому порядку заходів у відповідь і спроб покладання відповідальності на японську сторону”.

МЗС РФ виступило в понеділок із заявою про заходи у відповідь на рішення уряду Японії.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.