Сенат Чехії хоче розірвати договір про дружбу з Росією

Сенат (верхня палата парламенту) Чехії визнав вибухи у Врбетіце в 2014 році актом державного тероризму проти однієї держави-члена Європейського союзу, а отже і проти всього ЄС. За даними чеської влади, до вибухів причетні російські спецслужби.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передають Вчасні Новини.

Подробиці. За даними Чеського інформаційного агентства, за відповідну резолюцію проголосували 67 з 72 присутніх на засіданні членів Сенату.

Сенатори закликали уряд Чехії розірвати договір про дружні відносини і співробітництво з Росією, а також скоротити до одного число співробітників російського посольства в Празі.

Члени Сенату закликали також обговорити те, що сталося під Врбетіце на рівні Ради безпеки ООН і керівних органів НАТО і ЄС, а також вимагати компенсації від Росії.

Раніше до аналогічних заходів чеський уряд закликала нижня палата парламенту Чехії.

Читайте також: У Чехії по всій країні арештовують причетних до участі в боях на Донбасі проти України

Нагадаємо. Напередодні Чехія висунула вимогу до Росії переглянути її рішення вислати з країни 20 співробітників свого посольства. Глава МЗС Чехії Якуб Кулганек наголосив, що в іншому випадку чисельність російського посольства в Празі буде скорочена до п’яти дипломатів.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.