Події

Депутату Липецької сільради на Харківщині, який пішов на співпрацю з окупантами, загрожує довічне ув'язнення – Синєгубов

Харківська облпрокуратура повідомила про підозру депутату Липецької сільради Вадиму Кудікову, який пішов на співпрацю з окупантами з перших днів широкомасштабної збройної агресії РФ, заявив голова ОВА Олег Синєгубов.

“Кудіков ще на початку повномасштабної збройної агресії РФ зрадив Україні, пішов на співпрацю з окупантами та зайняв посаду так званого голови адміністрації Липців. На цій посаді Кудіков надавав окупантам доступ до адмінбудівель Липців та Глибокого, розповідав військам загарбників про шляхи пересування територіями, здавав місцевих, які брали участь у АТО/ООС”, – написав Синєгубов у своєму телеграм-каналі.

Він наголосив, що дії Кудікова кваліфікуються як держзрада, яка, згідно з КК України, карається довічним ув’язненням.

“Це державна зрада, за що законодавством передбачає найвище покарання – довічне ув’язнення. Ще раз наголошую: усі, хто співпрацює з окупантами, одразу стають фігурантами відповідних кримінальних проваджень. Покарання для зрадників країни буде жорстким і невідворотним!”, – написав Синєгубов.

Як відомо, Кудікова було обрано депутатом Липецької сільради від партії “Слуга народу”.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.