CуспільствоДля переселенцівНовини

Заяву на компенсацію за прихисток ВПО можна подати онлайн

В Україні продовжується програма підтримки внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, у вигляді компенсації за безоплатне розміщення переселенців. Зробити це можна навіть перебуваючи за кордоном.

Про це повідомляють Вчасні Новини з посиланням на Мінреінтеграції.

У відомстві нагадали, що власники нерухомості можуть надати тимчасове житло внутрішньо переміщеним особам у межах програми «Прихисток», навіть перебуваючи за кордоном. Також вони можуть отримати компенсацію за розміщення таких осіб у своїх житлових приміщеннях, якщо воно не передбачає оплати.

Щоб скористатися такою можливістю потрібно зареєструватися на сайті «Прихисток» і розмістити оголошення про надання прихистку ВПО. Зробити це можуть також представники власників житла.

Для подачі заявки на отримання компенсації особиста присутність не є обов’язковою.

Потрібно просто надіслати лист-повідомлення з копіями підтверджувальних документів на визначену відповідальним виконавчим органом місцевого самоврядування електронну адресу. Зробити це потрібно не пізніше наступного робочого дня після надання житла ВПО, щоб бути впевненими у коректному розрахунку компенсації за прихисток ВПО.

З формами таких повідомлень і заяв можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, що компенсація виплачується у розмірі 450 гривень на місяць за розміщення одного внутрішнього переселенця у теплий період року та 900 гривень – під час опалювального сезону.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.