Для переселенцівНовини

Виплати ВПО продовжать ще на півроку, але не всім: кому припинять допомогу

Кабінет міністрів вніс зміни до порядку призначення виплат на проживання для внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Про це поінформували у пресслужбі Мінсоцполітики.

Допомога продовжується для всіх ВПО, які проживають в Україні і є внутрішньо переміщеними особами у розмірах для осіб з інвалідністю та дітей – 3 тисяч гривень та для інших осіб – 2 тисячі гривень.

Для продовження виплат ніяких додаткових дій громадянам вчиняти не потрібно, виплати продовжуватимуться автоматично.

Виплати не продовжуватимуться особам, які: перебувають за кордоном більше 30 календарних днів поспіль без обґрунтованих причин або повернулися до покинутого місця проживання. Крім того, виплати не продовжуватимуться особам, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі або були засуджені за колабораціонізм.

Також з 1 вересня допомога не продовжується для ВПО, чий майновий стан дозволяє обійтися без допомоги держави. Зокрема, виплату буде припинено тим ВПО, які:

  • придбали новий транспортний засіб (з року випуску якого минуло менше  5 років), крім авто, які були придбані волонтерами та передані на потреби оборони краіни;
  • придбали на суму більше 100 тис. грн. земельну ділянку, квартиру, будинок (крім житла, отриманого за рахунок державного чи місцевого бюджету);
  • мають на депозитному банківському рахунку кошти у загальній сумі більше 100 тис. грн;
  • придбали іноземну валюту (крім валюти, отриманої від благодійних організацій або придбаної для оплати медичних, соціальних, освітніх послуг), а також банківських металів на загальну суму більше 100 тис. грн;
  • володіють житлом, що розташоване на інших територіях ніж тих, де ведуться бойові дії або які є окупованими, якщо таке житло має площу понад 13,65 м2 на одного члена сім’ї.

«Якщо за результатами перевірки отримувачів через державні реєстри буде прийняте рішення про припинення допомоги, громадянину про це буде повідомлено. В разі незгоди він може оскаржити таке рішення органу соцзахисту або, можливо, надати підтверджувальні документи та продовжувати отримувати виплати», – ідеться в повідомленні.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.