Політика

У ВООЗ прогнозують нову хвилю українських біженців вже найближчим часом

У Всесвітній організації охорони здоров’я очікують, що через холод після пошкоджень енергетичної інфраструктури ще 2-3 млн українців покинуть свої будинки.

Про це заявив директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ханс Клюґе.

«Половина енергетичної інфраструктури України або пошкоджена, або зруйнована. Це вже негативно впливає на систему охорони здоров’я та здоров’я людей. Простіше кажучи, ця зима буде присвячена виживанню», – сказав він у Києві.

За словами представника ВООЗ, російські атаки на медичну та енергетичну інфраструктуру України призводять до того, що сотні лікарень та медичних закладів більше не працюють – їм не вистачає палива, води та електроенергії для задоволення основних потреб.

«Ми очікуємо, що ще 2–3 мільйони людей покинуть свої будинки у пошуках тепла та безпеки», – заявив він.

Нагадаємо, після початку російського повномасштабного вторгнення в Україну, за даними ООН, понад 14 мільйонів українців виїхало з країни. Близько семи мільйонів із них повернулися.

Ще 7,7 мільйона людей залишаються у Європі. За розподілом біженців країнами ЄС на першому місці – Польща (1,4 мільйона) та Німеччина (понад мільйон).

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.