Події

Лідери ЄС на саміті цього тижня оголосять про готовність за необхідності вводити ще санкції проти РФ

Лідери країн ЄС на саміті пізніше цього тижня збираються висловити готовність, якщо в цьому буде необхідність нових санкцій проти Росії, повідомляє італійський телеканал TGcom24 з посиланням на чорновий варіант тексту підсумкової заяви.

За інформацією телеканалу, у документі сказано, що ЄС “залишається готовим швидко приймати скоординовані санкції”. Крім того, у ньому наголошується, що країни ЄС мають разом із Єврокомісією готувати плани, націлені на середньострокове та довгострокове розміщення у себе біженців.

Раніше у вівторок радник американського президента з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що США та їхні західні партнери мають намір у четвер оголосити про нові санкції проти Росії.

“Йдеться про новий пакет санкцій”, – сказав він на брифінгу, говорячи про майбутні контакти президента США Джо Байдена з союзниками в Європі. Салліван не уточнив, яка саме група країн робитиме це оголошення і чи увійде до неї Євросоюз.

При цьому він зазначив, що адміністрація США та союзники повинні працювати не лише над визначенням нових мішеней для санкцій проти РФ, а й над тим, щоб ліквідувати лазівки, які дають змогу обходити вже введені заходи.

Саміт ЄС відбудеться 24-25 березня.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.