Події

Сейм Литви наполягає на якнайшвидшій відмові від російських нафти та газу

Сейм Литви у вівторок ухвалив резолюцію щодо ембарго стосовно імпорту енергоресурсів із РФ та інших країн, які здійснюють або підтримують військову агресію Росії проти України.

“За” резолюцію проголосували 117 парламентаріїв, тих, хто голосували “проти” і утрималися не було. Згідно з документом, уряду пропонується підготувати низку рішень, які дозволять у найкоротші терміни припинити імпорт та споживання російських нафти та газу.

Так, сейм пропонує уряду прискорити стратегічний проект синхронізації енергосистеми Литви із мережами континентальної Європи та підготувати правові акти, які дозволять підприємствам розірвати договори про купівлю російських ресурсів. Уряду, зокрема, необхідно терміново внести пропозиції щодо розвитку відновлюваних енергоресурсів.

Крім того, парламентарі закликають Кабмін негайно внести до сейму план компенсації економічних наслідків та збільшених витрат на енергоресурси мешканцям та бізнесу країни, а також необхідні для цього правові акти та рішення.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.