Донецька областьЗдоров'яМедицинаНовини

Через брак лікарів медзаклади Донеччини переходять на вахтовий і дистанційний режими

У лікарнях Донецької області не вистачає медичного персоналу. Це стосується як лікарів, так і медсестер та санітарок.

Щоб підтримати регіон на допомогу періодично приїздять лікарі з інших областей. Деякі фахівці консультують колег та пацієнтів Донеччини онлайн.

Також в області є проблеми зі щепленням, оскільки не вистачає медсестер для проведення відповідних маніпуляцій.

Про розповів під час брифінгу заступник начальника управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я Донецької ОДА Олександра Педенка.

«Існує дефіцит у наших закладах охорони здоров’я. Є певні фахівці, які відсутні в області, і фахівці, яких недостатньо. Це пов’язано з активними бойовими діями на території області», — повідомив він.

Педенко зазначив, що медзаклади регіону виходять з ситуації по-різному. Деякі фахівці приїжджають до лікарень Донеччини працювати на день-три вахтовим методом. А дехто надає консультації дистанційно у форматі телемедицини — спілкуються з пацієнтами й колегами по відеозв’язку.

За даними посадовця, нині на Донеччині бракує не лише лікарів, а й медсестер та санітарок. Через це у регіоні не можуть відкрити центри вакцинації та сформувати мобільні бригади для щеплення. Через це мешканці самі мають приходити до лікарень вакцинуватися.

Зазначимо, що від початку повномасштабної війни російські загарбники вбили 36 та поранили 53 медичних працівників на території Донецької області.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.