Війна в УкраїніНовини

В ООН визнали, що росіяни на ТОТ України систематично катували українців до смерті

В ООН підтвердили, що росія застосовувала на тимчасово окупованих територіях України методи тортур, які були настільки жорстокими, що призводили до смерті деяких жертв.

Про це заявив голова Комісії з розслідування подій в Україні Ерік Мозе, передають Вчасні Новини з посиланням на Reuters.

Ерік Мозе повідомив Раді ООН з прав людини в Женеві, що його команда «зібрала додаткові докази».

«Вони свідчать про те, що застосування тортур російськими збройними силами в районах, які перебувають під їхнім контролем, було широко розповсюдженим і систематичним. У деяких випадках тортури застосовувалися з такою жорстокістю, що призвели до смерті жертви», — сказав він.

Комісія Мозе відвідала частини України, раніше утримувані російськими військами, наприклад, Херсонську та Запорізьку області. Було встановлено, що тортури застосовували переважно в центрах тримання під вартою, що перебувають у віданні російської влади.

Раніше комісія заявляла, що порушення, скоєні російськими силами в Україні, зокрема застосування тортур, можуть являти собою злочини проти людяності.

Водночас росія не надала жодних свідчень та пояснень. Як зазначив голова комісії, росії було надано можливість відповісти на звинувачення на слуханнях ради, але на них не був присутній жоден російський представник.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.