Підвищення тарифів на електроенергію: “Слуги народу” назвали причину

В Україні підвищили тарифи на електроенергію для населення. Різкий стрибок пояснили взятими владою зобов’язаннями щодо розвитку проєктів в зеленій енергетиці.

Про це розповів народний депутат від “Слуги народу” Олексій Устенко у коментарі Обозревателю, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Україна підвищила тарифи на електроенергію для населення, оскільки влада взяла зобов’язання щодо розвитку проєктів у зеленій енергетиці, а грошей на це не вистачало.

Таким чином було вирішено знизити тариф для “зелених”, але збільшити його для кінцевого споживача.

“Проблема з різким стрибком ціни на електроенергію має кілька вимірів. З одного боку – це реакція на ту міну уповільненої дії, яка була закладена попередньою владою. Були дані обіцянки з розвитку проєктів в зеленій енергетиці, які не були підкріплені відповідними державними фінансами”, – пояснив депутат.

Як подорожчала електроенергія:

  • з 90 коп. до 1,68 грн за перші 100 кВт*год;
  • скасували пільговий тариф на опалення електроенергією (він становив 90 коп. на 3000 кВт*год електроенергії на місяць).

Читайте також: Компенсація за електроенергію: хто і яку суму може отримати

Водночас депутат визнає, що в середньостроковій перспективі економіка постраждала і необхідно шукати інші механізми підтримки.

“І населення, і промисловість треба підтримати. Підтримати – це значить або знизити тариф на електроенергію, або дати інші стимули. Цими стимулами можуть бути переваги по оподаткуванню, підтримки промисловців завдяки локалізації виробництва. Для мене однозначно зрозуміло, що без забезпечення цієї підтримки ми ризикуємо скотитися до абсолютно аграрної країні”, – сказав депутат.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.