Події

Столтенберг про миротворчу місію НАТО: Ми відповідальні за те, щоб конфлікт між РФ та Україною не став повномасштабною війною між Альянсом та Росією

НАТО відповідальне за те, щоб конфлікт між РФ та Україною не став повномасштабною війною між Альянсом та Росією, повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

“Ми обговорили широке коло питань. Меседж полягає в тому, що ми маємо бути об’єднані і що ми маємо надавати підтримку Україні. Водночас ми маємо відповідальність забезпечити, щоб цей конфлікт не став повномасштабною війною між НАТО і Росією. Це також причина, через яку союзники чітко заявили, що ми не розгортатимемо війська на землі в Україні, тому що єдиний спосіб зробити це – це бути готовим брати участь у повному конфлікті з російськими військами”, – сказав Столтенберг на пресконференції за результатами позачергового саміту глав держав та урядів країн НАТО у Брюсселі у четвер, відповідаючи на запитання агентства “Інтерфакс-Україна”.

У такий спосіб Столтенберг ухилився від відповіді на запитання про те, чи представила Польща на саміті пропозицію про миротворчу місію НАТО в Україні.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.