Без категорії

На Харківщині російські загарбники встановлюють обладнання мобільного оператора "МегаФон" – ГУР

У Харківській області російські загарбники посилюють контроль за телефонними та інтернет-мережами.

“Зокрема, в Харківській області встановлюється обладнання російського мобільного оператора “МегаФон”, – повідомило Головне управління розвідки Міноборони в телеграм-каналі в неділю

Крім того, за інформацією ГУР, на тимчасово окупованих територіях вводиться розрахунок російськими рублями, а місцеве населення агітують виїжджати в РФ для здійснення покупок товарів і ліків.

ГУР зазначає, що російські військовослужбовці і співробітники ФСБ намагаються деморалізувати місцеве населення, поширюючи інформацію, ніби “це Україна вимкнула електропостачання населених пунктів”, а також, що “Харків вже майже окупований росіянами”.

При цьому в повідомленні наголошується, що на окупованих територіях Харківської області розгортається широкий волонтерський рух. Соціально-побутова ситуація дуже складна, тому люди продовжують самоорганізовуватися для взаємодопомоги.

Так, за інформацією ГУР, у Великобурлуцькому районі волонтери розносять по домівках харчові продукти і необхідні ліки для незаможних осіб. Для цього волонтери самостійно збирають гроші, принципово відмовляючись від російської “допомоги”.

У Куп’янському районі, де відсутнє водопостачання, волонтери організували доставку технічної води для літніх людей. Ситуація з доступом до питної води залишається дуже напруженою.

“При цьому окупанти висловлюють здивування активністю і самоорганізацією українців в тимчасово окупованих районах Харківської області. За їхніми словами: “у Росії все було б по-іншому. Ніхто б не займався волонтерством”, – розповіли в ГУР.

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.