Події

Українські правоохоронці повідомили про підозру у держзраді співробітниці кримінально-виконавчої служби, яка перейшла на бік окупантів

Співробітники правоохоронних органів заочно повідомили про підозру у скоєнні державної зради за умов воєнного часу співробітниці Державної кримінально-виконавчої служби України з Донецької області, яка перейшла працювати на бік окупантів, повідомляє Донецька облпрокуратура.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що у квітні 2022 року 46-річна працівниця правоохоронного органу, діючи в інтересах держави-агресора, надала згоду працювати в структурному підрозділі окупаційної адміністрації РФ – так званій державній службі виконання покарань міністерства юстиції фейкової республіки ДНР”, – ідеться у повідомленні.

У ньому уточнюється, що у тимчасово зайнятому росіянами Маріуполі підозрювана обійняла посаду заступника виправної колонії.

“Своїми діями зрадниця завдає шкоди суверенітетові, територіальній цілісності, недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України”, – наголосили у прокуратурі.

Там зазначили, що досудове розслідування здійснює слідчий відділ територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Краматорську.

Правоохоронці додали, що максимальна міра покарання (яка загрожує підозрюваній) – довічне позбавлення волі.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.