Здоров'я

У Львові провідні хірурги зі США прооперують 20 людей з вадами серця

Попри наявність в країні 49 кардіохірургічних центрів, операцій на серці виконується недостатньо

Американські кардіохірурги прооперують уЛьвові діток та дорослих із вадами серця з усієї України. Про це повідомляється на сайті ЛМР.

Американські кардіохірурги із благодійної організації Novick Cardiac Alliance (США) знову приїхали до Львова.

Упродовж двох тижнів у Першому територіальному медичному об’єднанні вони проводитимуть консультації та оперативні втручання для діток від перших тижнів життя та дорослих із вадами серця з усієї України. Поки планують зробити 20 операцій.

«У планах – 20 хірургічних втручань різної складності. Це будуть як відкриті операції, так і ендоваскулярні. Наша мета – рятувати серця українців у своїй країні. Особливо найменших пацієнтів, розвиваючи дитячу кардіохірургію тут, на Західній Україні. Попри наявність в країні 49 кардіохірургічних центрів, операцій на серці виконується недостатньо. За потреби у 140 тисяч операцій, у 2020 році їх зроблено 18 435. А це – лише 10% від потреби», – повідомили у Першому територіальному медичному об’єднанні м. Львова.

Попри наявність у країні 49 кардіохірургічних центрів, операцій на серці виконується недостатньо. За потреби у 140 тисяч операцій, у 2020 році їх зроблено 18 435. А це – лише 10% від потреби.

Нагадаємо, багато видів раку можна вилікувати, якщо діагностувати захворювання на ранній стадії. Тому варто знати ознаки, котрі свідчать про онкологічне захворювання.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.