У Краматорську почали використовувати штучний інтелект в медицині

Система працює на базі штучного інтелекту і значно пришвидшує процес діагностики захворювань або ушкоджень головного мозку, коли час є критичним фактором.

В Україні впроваджують пілотний проект з використання штучного інтелекту в медицині. Першим містом, де стартував проєкт з телемедицини «BrainScan», стала Одеса. А тепер цей досвід залучення нейромережі до діагностики пацієнтів використовується і в прифронтовому Краматорську на Донеччині.

Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров’я, передають Вчасні Новини.

Використання штучного інтелекту для аналізу КТ-знімків головного мозку в рамках проєкту показало хороші результати. Нейромережа аналізує зображення компʼютерної томографії в автоматичному режимі та виявляє патологічні зміни. Вже протягом 5 хвилин після обробки знімка програмою лікар може ухвалити рішення про подальше лікування. Це пришвидшує процес в кілька разів.

«Одеський досвід залучення нейромережі до діагностики пацієнтів відтепер використовується і в прифронтовому Краматорську на Донеччині», – зазначили в МОЗ.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.