Ремонт доріг на Донеччині: скільки грошей витрачено та які дороги ремонтують

За 10 місяців 2023 року на Донеччині відновили 281 тисячу квадратних метрів пошкоджених доріг. Основний упор був зроблений на евакуаційні та логістичні маршрути.

Про це на брифінгу повідомив директор департаменту розвитку базових галузей промисловості Донецької ОВА Артем Литвинов, передають Вчасні Новини.

Він зазначив, що у 2023 році з дорожнього фонду державного бюджету, виділили 753 мільйони гривень. Половину цих коштів витратили на експлуатаційно-дорожнє утримання доріг, зокрема, і на «ямкові ремонти».

«У 2022 році в нас взагалі майже не відбувалось експлуатаційне утримання доріг. І та кількість техніки, яка пройшла областю, ви бачили: в бік Слов’янського району, Покровського району, Добропільського району – ситуація зовсім інша. Там йшла велика техніка, і вантажівки тощо. І відповідно за 10 місяців було відновлено 281 тисячу квадратних метрів пошкоджених доріг. Але кількість, яка зруйнована, в рази більша», — сказав Литвинов.

За його словами, цьогоріч першочергово ремонтували шляхи евакуації та дороги, які він називає «логістичними маршрутами». Там робили «ямковий ремонт».

«Напрямки ремонту були від Дніпропетровської та Харківської областей, задіяні лінії поблизу лінії фронту», – сказав посадовець, додавши, що дорожні роботи тривають і на це вистачає ресурсів.

Крім цього, в області ремонтують чотири мости і ведуть капітальний ремонт ділянки дороги. Попри ризик, що шляхи знову зруйнують обстрілами війська рф, ремонти, на його думку, проводити необхідно, адже дороги були настільки зруйновані, що ними не могли проїхати вантажівки із «гуманітаркою».

«Наприклад, один з маршрутів нині потребує 35 тисяч квадратів «ямкового» ремонту. І щоб довезти гуманітарні вантажі міжнародні організації, Червоний Хрест відмовлялися навіть їхати, бо вантажівки туди не доходять. І з таких міркувань відбуваються роботи. Як би нам не було страшно, ми мусимо це робити, щоб наблизити перемогу», — сказав Литвинов.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.