Війна на сході УкраїниДонецька областьНовини

Війська рф відновили штурми на Лимано-Куп’янському напрямку

На Лимано-Куп’янському напрямку війська рф за підтримки авіації після затишшя відновили штурми позицій українських сил.

Про це в етері телемарафону “Єдині новини” повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш, пише Суспільне.

За його словами, за добу на Луганщині росіяни 21 раз використовувала штурмову авіацію.

“На Лимано-Куп’янському напрямку російська 21 раз застосувала штурмову авіацію. Найбільша кількість ударів була в районі Сіверська та Серебрянського лісництва. Також окупанти завдали 517 обстрілів, відбулось 2 боєзіткнення”, — розказав Ілля Євлаш.

За добу на Лимано-Куп’янському напрямку ЗСУ знищили 22 одиниці техніки: 1 танк, три бойові броньовані машини, серед яких БТР-80 та БМП-1, гаубицю “Мста-Б”, чотири гармати Д-30, самохідну артилерійську установку “Піон”, три БпЛА, п’ять автівок тощо.

“Противник потихеньку починає відновлювати боєзіткнення на цьому напрямку. Раніше ми фіксували затишшя. Зараз уже в бій долучаються і 25 армія. Проте ми фіксуємо що вони мають проблеми і з тренуванням, і з забезпеченням і техніки й особовим складом”, — зазначив він.

Євлаш розповів, що на Бахмутському напрямку за минулу добу армія рф завдала понад 500 ударів з артилерії, 4 авіанальоти, 5 боєзіткнень. ЗСУ ліквідували 134 окупанти та техніку, МСТА-Б, 1 Піон, БМП, 4 Гіацинти та 4 Д-30. Також знищено 7 складів з боєприпасами.

“Постійно працюють наші підрозділи РЕБ (радіоелектронної боротьби). За минулу добу 258 завдань БпЛА противника було зірвано. Також знищено 4 FPV дрона та 3 БпЛА Орлан-10″, — зауважив Євлаш.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.