Війна на сході УкраїниДонецька областьНовини

Доба на Донеччині: одну людину вбито, ще 5 цивільних отримали поранення

Упродовж доби російські окупаційні війська продовжували гатити по населеним пунктам регіону, вбиваючи жителів регіону. Окупанти застосували проти цивільного населення авіацію, артилерію, танки. Ворог вдарив по 13 населених пунктах: містах Авдіївка, Костянтинівка, Курахове, Торецьк, Часів Яр, смт Гостре, Курахівка, Курдюмівка, селах Званівка, Калинівка, Ласточкине, Новоукраїнка, Степанівка.

На фронті ворог успіхів не мав – всі атаки були відбиті. Сили оборони України продовжують наступальні дії на Бахмутському напрямку.

За інформацією Донецької ОВА, за 27 вересня росіяни вбили 1 жителя Донеччини, поранили ще 5.

На Волноваському напрямку під обстрілами Вугледар, Новоукраїнка та Пречистівка — без жертв.

На Донецькому напрямку росіяни 7 разів обстріляли Курахівську громаду — потерпають Курахове, Гостре і Степанівка.

На Горлівському напрямку у Торецьку поранено 4 людини, пошкоджено 8 будинків; ще 1 будинок пошкоджено у Нью-Йорку. У Калинівці Часовоярської громади загинула 1 людина, пошкоджено 3 будинки. У Костянтинівці поранено 1 людину, пошкоджено 27 приватних будинків, 2 лінії електропередач і газопровід.

На Лисичанському напрямку пошкоджено будинок у Торському Лиманської громади. У Званівці пошкоджено 4 будинки і фермерське господарство, у Сіверську — 2 будинки і нежитлову споруду.

Ситуація уздовж лінії фронту на Донеччині

За даними Генштабу України, на Куп’янському та Лиманському напрямках противник наступальних (штурмових) дій не вів.

На Бахмутському  напрямку наші захисники успішно відбили атаки противника в районах населених пунктів Григорівка, Кліщіївка та Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили атаку противника в районі населеного пункту Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки Донецької області, де протягом минулої доби здійснив 13 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій.

На Шахтарському напрямку наші захисники успішно відбили атаку противника в районі Рівнополя Донецької області.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.