Донецька областьНовини

У Добропіллі презентували проект облаштування шкільних укриттів

У Добропіллі на Донеччині презентували проект облаштування шкільних укриттів. Наразі у громаді навчається 4800 дітей, і з них понад дві тисячі проживають вдома. Тому існує необхідність у створенні консультаційних центрів, а реалізувати це можливо тільки на базі укриттів.

Про це ідеться в сюжеті «Орбіти», передають Вчасні Новини.

Співавтором проєкту став музикант Руслан Трочинський, який сам родом з Донецької області, адже народився у місті Білицьке. Чоловіка називають культурним дипломатом, тому що він вже багато років розвиває зв’язки між Україною та Естонією.

«Я ходив по школах і бачив яка проблема в українських дітей там, в Естонії. Це дистанційка, онлайн навчання і тому подібне. А як мають навчатись діти тут, на сході України? Що ми маємо зробити? Мені сказали – треба укриття. Я створив найбільший концерт, щоб Україна подякувала Естонії за ту підтримку, яку вона надавала всі ці часи», – зазначив Руслан Трочинський.

Під час благодійного виступу та протягом кількох наступних тижнів мешканцям Естонії вдалося зібрати 158 тисяч 400 євро. Організатори визначили, що зібрані кошти дозволять облаштувати укриття в школах у 5-6 містах на фронтовій лінії у різних областях. Почали з Добропілля.

Громадська організація «Твори Добропілля» представляє проект у громаді. Представниця ГО Ірина Козачук каже, що фахівці організації займаються закупівлею обладнання для 9 найпростіших сховищ та передачею його відділу освіти.

«Це обладнання, це і меблі, пауербанки, телевізори, ноутбуки, біотуалети і додаткові ресурси для харчоблоків», — перераховує потреби пані Ірина.

Наразі у Добропіллі укриття організовують із залученням військової адміністрації, педагогічних колективів та батьків, для них придбають генератори. А підтримка від благодійників стане основою для майбутнього зміцнення безпекової складової в освітньому процесі біля лінії фронту.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.