Економіка

Посівна кампанія та налагодження експорту зерна є головними пріоритетами для Міністерства агрополітики та продовольства України – голова відомства

Новопризначений міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський вважає, що проведення посівної кампанії та налагодження експорту зерна є головними пріоритетами роботи профільного міністерства на найближчий час.

“Питання, які турбують всіх – посівна, а також не менш важливе завдання – налагодження логістики експорту зерна. Тому що це дуже великі об’єми”, – наводить його слова пресслужба відомства.

За його словами, в Україні є запаси зерна, які були передбачені на експорт – у грошовому еквіваленті це становить орієнтовно 7,5 млрд доларів США.

Водночас, як зазначив міністр, робота українських портів обмежена через війну.

“Порти обмежили. Раніше ми в місяць вивозили 4-5 млн тонн сільськогосподарської продукції, зерна, продуктів переробки через порти. Зараз – лише декілька тисяч тонн через західні кордони. Дуже важливо це налагодити. Очевидно, відмінусувавши ті запаси, які потрібні країні”, – наголосив Сольський.

За його словами, ці кошти від експорту потрібні аграріям для оплати оренди, зарплати та посівної.

“Тому це основна робота, яка ведеться міністерством, аграрним комітетом і на якій усі зосереджені”, – підсумував міністр.

Як повідомлялося, 23 березня низка українських ЗМІ написала про відставку міністра аграрної політики та продовольства Романа Лещенка. Натомість Верховна Рада України призначила нинішнього голову парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики Миколу Сольського.

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.