CуспільствоВідновленняЕкономікаНовини

Програму єВідновлення розширено: заяву на компенсацію за знищене житло зможуть подати і співвласники

В Україні розширили програму єВідновлення. Тепер заяву на компенсацію за знищене житло зможуть подати співвласники.

Про це повідомило Міністерство інфраструктури України, передають Вчасні Новини.

Українці, які мають житло у спільній власності, можуть разом подати одну заяву або кілька – окремо.

«Після цього комісія органу місцевого самоврядування опрацює повідомлення та визначить суму компенсації для кожного співвласника відповідно до його частки у власності. Відповідно, у кожного буде і свій житловий сертифікат», – повідомили в міністерстві.

На отримані сертифікати українці можуть самостійно придбати нове житло. Також є можливість об’єднати сертифікати з іншими співвласниками та придбати новий будинок чи квартиру.

«Щоб скористатися житловим сертифікатом, потрібно припинити право власності на знищений об’єкт нерухомості за згодою всіх співвласників. Але робити це необхідно виключно після того, як кожен з співвласників отримає свій сертифікат», – ідеться в повідомленні.

У міністерстві зазначили, що українці вже подали 6,4 тисячі заяв на отримання компенсації за програмою єВідновлення. З них 827 заявників отримали сертифікати, що підтверджують суму компенсації.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.