ЕкономікаНовини

Податкова «добиває» фермерів на звільнених і прифронтових територіях

Податкова служба перешкоджає діяльності фермерів з деокупованих і прифронтових територій України.

Агробізнес намагається пережити російську навалу, але його добивають податківці.

Про це повідомляють «Вчасні Новини» з посиланням на голову Всеукраїнського конгресу фермерів Івана Слободяника.

Він зазначив, що по-перше, податкова надсилає фермерам, які не змогли засіяти угіддя через бойові дії, вимоги щодо сплати податків. При тому, що вони не могли отримати ні кредити, ні гранти, ні державну підтримку.

А ті аграрії, які все ж змогли продовжити працювати, зараз отримують нові вимоги: у разі продажу збіжжя, потрібно додатково довести його походження.

«Податкова в ланцюжку відшкодування ПДВ при експорті вважає, що зерно з прифронтових територій, або тих на яких ведуться чи велися бойові дії потребує додаткового підтвердження походження. У кінцевому підсумку це призводить до того, що фермери не зможуть продати власне зерно, або ж будуть вимушені продавати його за безцінь», — заявив Іван Слободяник.

В умовах, коли російські окупанти блокують зерновий експорт і гатять по портовій інфраструктурі, державна податкова створює аграріям додаткові перешкоди.

«Парадокс в тому, що коли весь світ думає, як допомогти українському агросектору, ріднесенька податкова думає, як ускладнити життя. Хочеться вірити, що це просто непорозуміння», — наголосив він.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.