Донецька областьНовини

Розмінування деокупованих лісів Донеччини може тривати десятиліттями

Станом на кінець липня 2023 року на Донеччині деокуповано понад 60 тис га. Однак ці ліси становлять небезпеку, оскільки потребують розмінування. Тільки за попередніми даними 27 тис га усипані вибухонебезпечними предметами.

Частина лісового фонду Донеччини зазнавала пошкоджень ще з 2014 року.

Про це повідомляють «Вчасні Новини» з посиланням на ДП «Ліси України».

Спеціалісти групи розмінування ДСНС України розповідають, за пів дня можуть пройти близько 400 квадратних метрів території. Це – немало, але є ділянки, де можна пройти всього 2-3 метри за день.

Крім того, сапери не дають 100% гарантії, що після розмінування ліси Донеччини будуть безпечними, адже ворог застосовував різні види мін. Наприклад, є конструкції, що складаються з пластику та вибухового елементу, і це робить їх непомітними для металошукачів.

Також тут щодня знаходять залишки касетних елементів РСЗВ, артснаряди, гранати, гранатометні ВОГи, патрони. Можна наткнутися і на склад боєприпасів російських військових, які вони покинули, тікаючи від ЗСУ.

Наразі в лісах Лиманщини триває розмінування. Знайдені зведені до бойового положення предмети утилізують шляхом контрольованого підриву.

Відвідування лісів Східного лісового офісу суворо заборонено.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.